Kaktüs ve Sukulentlerim Elime Ulaştı Ne Yapmalıyım?

24-01-2021 02:27
Kaktüs ve Sukulentlerim Elime Ulaştı Ne Yapmalıyım?
Almış olduğunuz Kaktüs ve Sukulentler sizlere sağlıklı bir şekilde ulaşması için genellikle sulanmadan gönderilirler.(Özellikle yaz aylarında topraklarının ıslak olması durumunda, kargoda kök çürümesine neden olabilir.)  Bu yüzden size geldiğinde Kaktüslerin toprağının kuru olması , Sukulent yapraklarının biraz yumuşak olması gayet normal bir durumdur. Bitkileriniz elinize ulaşıp paketini açtığınızda öncelikle onları havadar bir yerde 1-2 gün dinlendirin.  Gerek ithal gerekse yerli üretim olan ürünler yetiştirme topraklarında (Sade torf,sade cocopeat) bulunduğundan dolayı bitkilerinizi dinlendirip havalandırdıktan sonra köklerini zedelemeden topraklarını değiştirip yeni saksılarına alınmalarında fayda vardır. Kök temizliğinde küçük bir fırça kullanabilirsiniz. Çok kuru olan toprakları ise ıslatarak temizlerseniz köklere zarar vermemiş olursunuz. 

 Sukulentleri büyük saksılara bir arada da ekebilirsiniz, ancak Kaktüsleri mümkün olduğu kadar küçük veya bulunduğu saksının bir boy büyüğüne almanız sağlıklı gelişimleri için oldukça faydalıdır. Bitkilerinizi yeni topraklarına ektikten 1-2 gün sonrada mevsimine göre sulamalarını yaptığınızda hem sukulentlerin hem kaktüslerin 1-2 gün içerisinde yapraklarının dolgunlaştığını, buruşuk ya da yumuşak olan kaktüsünüzün ise şiştiğini göreceksiniz. 

Bir diğer konuda bitkiler seralarda yaz aylarında genellikle gölgelik altında, kış aylarında ise sıcak sera ortamında bulundukları için ,bitkileriniz eline ulaştığında mevsime göre soğuğa veya güneşe yavaş yavaş belli periyotlar ile alıştırmanız bitkinizin sağlığı ve gelişimi için önemli rol oynamaktadır. 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.