Kaktüs ve Sukulentler

24-01-2021 02:29
Kaktüs ve Sukulentler
Kaktüs ve sukulentler doğal ortamlarına en yakın şekilde konumlandırılıp bakıldığı sürece kayıplarınız en aza iner ve bitkileriniz mutlu olur. Bunun için Kaktüs ve Sukulent edindiğinizde adını tespit edip genel bir araştırma yaparak Tür hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Her kaktüs çölde yetişmez, her Sukulent soğuğa veya sıcağa dayanmaz. Kaktüs ve Sukulentler kesinlikle süs bitkileri ile karıştırılmamalı, mutfak masasında, televizyon sehpasında ve havasız ortamlarda bakılmamalıdır.  Bu şekilde ev içinde bakılan kaktüs ve sukulentler kısa süre içinde ya çürüyecek ya da formları ve renkleri bozularak şekilsiz büyüyecek ve özelliğini kaybedecektir. Yaz aylarında sıcak iklimlerde sabah veya öğleden sonra güneş almaları çok önemlidir. Bazı türler içinse gün ışığı yeterlidir. Ancak rüzgâr ve esinti olmazsa olmazlardandır. 

Kaktüs ve Sukulentler ile ilgili son yıllarda o kadar fazla bilgi kirliliği, yanlış bakım, yanlış toprak tavsiyeleri oluyor ki, özellikle yeni başlayan hobiciler bu yüzden çok fazla kayıplar yaşıyorlar. Bitkinizin doğru bakımını, doğru konumunu en iyi siz anlayabilirsiniz. Örnek olarak İç Anadolu bölgesindeki bir toprak karışımında mutlu olan bir kaktüs veya Sukulent Güneyde sıcak iklimlerde aynı toprak karışımında mutsuz olabilir. Bu yüzden siz bitkinizi gözlemleyerek bulunduğu toprak karışımında, konumlandırdığınız yerde (güneş, rüzgar vs) mutlu olup olmadığını rahatlıkla anlarsınız. Kökleri sağlıklı olan bir Kaktüs veya Sukulent yumuşamaya başlamış, ya da yaprakları buruşmuş ise su ihtiyacı doğmuştur. Suladığınız zaman bolca sulayın, saksının dibinden su süzülsün. Fısfıslamanın ne Kaktüse, ne sukulente hiçbir faydası olmaz, çünkü bitkinin kökleri saksının üzerinde değil dibine doğrudur. 

Plastik veya seramik malzemeden kullandığınız saksılarınızın dibinin delik olmasına dikkat edin ki, yaz aylarında nemden oluşacak kök çürümelerini ve bitki kayıplarını en aza indirmiş olun. 

Kaktüs ve Sukulentlerde en fazla karşılaşılan sorun ve en fazla soru aldığımız konu unlu bit sorunudur. Unlu bit ile en iyi mücadele zirai ilaç ile periyodik ilaçlamadır. Bizim kullandığımız zira ilaç Poligor veya benzeridir. Adı çok önemli olmamakla beraber etken maddesi Dimethoate olan zirai ilaçlar ile unlu bitle başarılı bir şekilde mücadele edip sonuç alabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.