İnternetten Kaktüs ve Sukulent Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

24-01-2021 02:22
İnternetten Kaktüs ve Sukulent Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Merhaba sevgili dostlar, 
İnternet üzerinden web sitelerinden veya sosyal medya platformlarından Kaktüs ve Sukulent satın alırken hayal kırıklığı yaşamamanız için sizlere bazı önerilerde bulunacağız; 
Öncelikle son zamanlarda sık karşılaştığımız bir durum olan "ben ürün satın aldım , ürünler elime ulaştığında parçalanmıştı , satıcıya yazdım kargocular böyle işte ne yapabilirim, ben sağlam bitki yolladım " şeklinde beyanlar ve paylaşımlar duyuyoruz. Böyle durumlarla muhatap kalmamak için öncelikle alışverişinizi bu işi profesyonel olarak yapan ticari işletmelerden alışveriş yapmanızı tavsiye ediyoruz ki, olası durumlarda hemen hemen tüm ticari işletmeler oluşan hasarı telafi ederler. Etmezlerse dahi yasal platformlarda hakkınızı arayabilirsiniz. Ancak belli belirsiz kişilerden yapılan alışverişlerde bu durumu sineye çekmek zorunda kalırsınız.  Unutmayın E Ticaret’te satın aldığınız ürün elinize ulaşana kadar satıcının sorumluluğundadır. 
Yine canlı bitki alışverişlerinde satın alacağınız bitkinin saksı boyu sizin için en iyi ipucudur. Öncelikle kaktüs ve sukulentler büyük çoğunlukla en küçük boy olan 5.5 cm saksıdan başlayıp, 8.5 cm, 10.5 cm, 12 cm, 13 cm, 15 cm ve 17 cm saksılarda satışa sunulmaktadır. Bu saksı boylarını öğrenip tanıdığınızda aldığınız bitkinin durumunu ve boyunu da doğru tahmin etmiş ve alışverişlerinizde hayal kırıklığına uğramamış olursunuz. 
Tüm satıcılar ve E-Ticaret sitelerinde özellikle Kaktüs’lerde ilk görsel olarak türün çiçek açmış görselini temin ederek yayınlarlar. En çok muhatap kaldığımız sorulardan biri Kaktüs çiçeklimi gelecek. Böyle bir beklenti içinde olmak sizi her zaman hayal kırıklığına uğratır. Kaktüs çiçek açma mevsiminde olup çiçek açmış şekilde paketlense daha birkaç günlük kargo yolculuğunda çiçekleri büyük oranda solacaktır. Bu durumun farkında olarak yaptığınız alışverişlerde hayal kırıklığına uğramaz ve satıcı ile tatsız münakaşalara girmemiş olursunuz. 
Kaktüs ve Sukulentler canlı bitkiler olup ithal ürünler genellikle aynı yada bir birine çok yakın formlarda oluyorlar, ancak yerli üretim kaktüs ve sukulentlerin formları ve boyları çok farklı olabiliyor. İşin özü canlı bitkilerin hepsinin aynı desen, renk tonu, yaprak sayısı ve diken sayısında olmasını beklemekte hayal kırıklığına yol açabilir. Bir ürünü satışa sunarken ortalama bir boyunu fotoğraflayıp yüklüyoruz ve her zaman mevcut olanın en iyisini gönderiyoruz. Lütfen bu durumuda göz ardı etmeyin ki hayal kırıklığı yaşamayın. Sukulentler bulundukları konum, iklim, bulunduğu toprak , gübre ve sulama sıklığına göre renk tonlarında farklılık gösteriyorlar. Soğuk iklimlerde daha güzel renklenirken sıcak iklimlerde daha geç veya daha az renklenebiliyorlar. 
Son olarak aldığınız bitkinin tür ve isim konusuna değinmek istiyoruz. Bir çok e-ticaret sitesinde ve sosyal medya platformlarında alakasız isimler altında bitkiler satılmaktadır. Bir iki yanılabilir insan ancak bunu alışkanlık haline getiren satıcılar olduğunu üzülerek görmekteyiz. Yeterli zamanınız varsa bitkiyi satın almadan önce google görsellerinden araştırma yaparsanız yanılmamış ve hayal kırıklığı yaşamamış olursunuz. 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.